Εσπευσμένα στη Γαλλία ο Ολάντ- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση

14:01 26/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα άτομο κρατείται από τις γαλλικές αρχές ως βασικός ύποπτος για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο στην Ιζέρ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με τουλάχιστον ένα θύμα, το οποίο βρέθηκε αποκεφαλισμένο.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος, καθώς γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ίσως πρόκειται και για τον συνεργό του δράστη.

Ο τελευταίος φέρεται να εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και να στόχευε φιάλες αερίου ώστε να προκαλέσει εκρήξεις.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός

των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί.

Η Le Parisien κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας εκ των οποίων εισήλθε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμιστική σημαία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, διέταξε την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή κοντά στη Λιόν και στη Γκρενόμπλ, ενώ στο σημείο της επίθεσης μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ.

Εσπευσμένα επιστρέφει στη Γαλλία από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η επίθεση σημειώνεται έξι μήνες μετά το μπαράζ ισλαμιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, με αρχικό στόχο τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, το οποίο είχε κοστίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα