WS Journal: Επέκταση του προγράμματος μέχρι το Νοέμβριο και 15 δισ. ευρώ

12:17 26/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας απασχόλησε τους υπουργούς της Ευρωζώνης στη συνάντηση της Πέμπτης αποκαλύπτει η Wall Street Journal, με δεδομένο πως στο τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται η επέκταση του προγράμματος και πρέπει να πληρωθούν 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, οι υπουργοί

Οικονομικών συζήτησαν επί μακρόν πώς θα μπορεί να λειτουργήσει μία ενδεχόμενη νέα συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια τέτοια συμφωνία θα ανεβάζει τη συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι το Νοέμβριο, με την Ελλάδα να χρειάζεται 15.3 δισεκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε να μην χρεοκοπήσει. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να καλυφθούν από τα χρήματα του υπάρχοντος προγράμματος που ακόμη δεν έχουν εκταμιευτεί. Για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, η Αθήνα θα λάμβανε χρήματα από το ΕΚΤ (1.8 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων). Τον Ιούλιο θα λάμβανε τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και τον Αύγουστο άλλα 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η πρώτη εκταμίευση από το ΔΝΤ θα ερχόταν γύρω στον Οκτώβριο, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες) που έχει συνδέσει τη δική της συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ελλάδα με την αντίστοιχη του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα