Αλλοπρόσαλλος Τραμπ -Απειλεί την τουρκική οικονομία και καλεί τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

19:50 8/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Μία με το καρότο και μία με το μαστίγιο αντιμετωπίζει την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν ο Ντόναλντ Τραμπ, πράγμα που έχει θολώσει την ατμόσφαιρα γύρω από τις πραγματικές προθέσεις του. Ξεκίνησε ανακοινώνοντας την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία και, όταν είδε τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αναδιπλώθηκε απειλώντας με στραγγαλισμό της τουρκικής οικονομίας αν ο οι ένοπλες δυνάμεις της χτυπήσουν τους Κούρδους στις βόρειες περιοχές της χώρας του Άσσαντ.

«Η Τουρκία έχει ήδη μεγάλο κουρδικό

πληθυσμό και κατανοεί πλήρως ότι, ενώ είχαμε μόνο 50 στρατιώτες σε αυτή την περιοχή της Συρίας και αυτοί απομακρύνθηκαν, οποιαδήποτε αχρείαστη ή αβίαστη εχθροπραξία από την Τουρκία θα είναι καταστροφική για την οικονομία της και το πολύ εύθραυστο νόμισμά της. Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά και με όπλα», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Οκτάι απάντησε ότι η χώρα του δεν δέχεται απειλές και τελεσίγραφα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φωτογραφήθηκε με στρατιωτικό μπουφάν και πράσινο μπερέ -πράγμα που ερμηνεύτηκε ως σήμα για εισβολή στη Συρία του τουρκικού στρατού. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, παρότι υπήρξαν βομβαρδισμοί κουρδικών θέσεων.

Πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωε ότι θα συναντηθεί στις 13 Νοεμβρίου με τον Ταγίπ Ερντογάν το Λευκό Οίκο, ενώ πριν από λίγες μέρες αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να είμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείψαμε τους Κούρδους, που είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Ομοίως, η σχέση μας με την Τουρκία, έναν εταίρος εμπορικό και στο ΝΑΤΟ, έχει υπάρξει πολύ καλή».

The post Αλλοπρόσαλλος Τραμπ -Απειλεί την τουρκική οικονομία και καλεί τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα