Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: «Προχειρότητα» η διαδικασία μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

16:27 2/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι ο τρόπος που προωθείται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δυσφημεί τις δημόσιες συγκοινωνίες και θα έχει σοβαρές συνέπειες και οικονομικά.Επιπλέον ανέφεραν πως ο τελικός λογαριασμός έχει αρνητικό πρόσημο καθώς:
1.Ο ΟΑΣΑ είχε προϋπολογίσει για το 2017 έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνολικού ύψους 24 εκατ. (από 12 εκατ. για την ΟΣΥ

και τη ΣΤΑΣΥ).
2.Αυτά τα χρήματα δεν θα έχουν εισπραχθεί. Ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι το 15νθημερο , που δόθηκε παράταση στην ισχύ των παλαιών καρτών απεριορίστων διαδρομών, θα υπάρξει απώλεια εσόδων έως 7 εκατομ. €.
Ο πρόεδρος του δ.σ. του Σωματείου κ. Ρενιέρης υπογράμμισε ότι με την απαράδεκτη εικόνα στους σταθμούς, «δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο έγινε με μια διαδικασία, πρόχειρη και αποσπασματική. Οι επιβάτες ταλαιπωρούνται σε ουρές με πολύωρη ορθοστασία, οι συνάδελφοι εκδότες εξοντώνονται αναγκαζόμενοι να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους χωρίς διακοπή».
Μάλιστα ανέφερε δηκτικά πως ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το μεταβατικό διάστημα διήρκησε δύο ή και τρία χρόνια, εδώ κάποιοι «θεώρησαν ότι μπορεί όλα να είναι έτοιμα σε μόλις εφτά μήνες».

The post Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: «Προχειρότητα» η διαδικασία μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα