Επίτευγμα! Εντόπισαν μυστικό θάλαμο στην πυραμίδα του Χέοπα

15:01 2/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλο θάλαμο, μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, το οποίο έως τώρα ήταν άγνωστο, ανακάλυψαν στο εσωτερικό της Πυραμίδας του Χέοπα Γάλλοι και Ιάπωνες επιστήμονες. Χρησιμοποίησαν εξελιγμένες τεχνικές της σωματιδιακής φυσικής για να δουν το εσωτερικό της πυραμίδας με τρόπο αποτελεσματικότερο από τις ακτίνες Χ..

Η Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα είναι το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα, έχει ύψος 139 μέτρα και πλάτος 230 μέτρα και κατασκευάσθηκε στα χρόνια της βασιλείας του Φαραώ Χέοπα, ο οποίος

κυβέρνησε από το 2509 έως το 2483 π.Χ.

Γα να διαπεράσουν τις πέτρες της πυραμίδας, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα υποατομικά σωματίδια μιόνια, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα της κοσμικής ακτινοβολίας, όταν αυτή αλληλεπιδρά με τα άτομα στο ανώτερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας. Έτσι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να διακρίνουν την κρυφή κοιλότητα μέσα στην πυραμίδα.

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ένας κενός χώρος μήκους άνω των 30 μέτρων βρίσκεται πάνω από τη Μεγάλη Γαλαρία, είναι σχεδόν παράλληλος και έχει παρόμοια διατομή. Δεν είναι σίγουροι, ακόμη, αν ο κενός χώρος, είναι ενιαίος ή χωρισμένος σε επιμέρους διαμερίσματα, αν είναι οριζόντιος ή επικλινής.

The post Επίτευγμα! Εντόπισαν μυστικό θάλαμο στην πυραμίδα του Χέοπα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα