Έρχεται αγριεμένος ο «Ξενοφών» – Πού θα χτυπήσει η φθινοπωρινή καταιγίδα

11:06 25/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Θυελλώδεις άνεμοι, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι σφοδρές βριχοπτώσεις αναμένετεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης φθινοπωρινής καταιγίδας, του «Ξενοφώντα».

Οι βροχές θα είναι ιδιαίτερα έντονες την Πέμπτη.

Η κακοκαιρία «Ξενοφών», σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις ως πολύ

θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάσουν και τα 10 Μποφόρ. Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές, απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια πελάγη, θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στο μεταξύ, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού. Η πυροσβεστική κλήθηκε σε αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ χρειάστηκε να συνδράμει σε έξι περιπτώσεις για κοπές δέντρων. Τέσσερα από τα έξι δέντρα, έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με το seleo.gr

The post Έρχεται αγριεμένος ο «Ξενοφών» – Πού θα χτυπήσει η φθινοπωρινή καταιγίδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα