Επιμένει το ΔΝΤ: Προχωρήστε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

20:25 9/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και συνεπώς δεν απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, στη διάρκεια συνένντευξης Τύπου στην ουάσιγκτον, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι το ΔΝΤ

παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει και στη χρηματοδότηση του, απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του χρέους, ενώ επανέλαβε ότι οι συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους διεξάγονται μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την άλλη όμως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έστειλε μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το ταχύτερο δυνατό, στον απόηχο των πιέσεων για το ζήτημα και από το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου τόνισε ότι «η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση» , η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Ενθαρρύνουμε τις αρχές στο να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό», τόνισε, καθώς το Ταμείο εκτιμά ότι η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

The post Επιμένει το ΔΝΤ: Προχωρήστε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα