Επιμένει η Βόρεια Κορέα – Νέα αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου

09:29 16/4/2016 - Πηγή: Aixmi

ΗΠΑ και Νότια Κορέα θεωρούν πως η Βόρεια κορέα προσπάθησε την Παρασκευή να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, αψηφώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε με απόφασή του, που εγκρίθηκε ομόφωνα την αποτυχημένη προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ. Όπως τόνισε, αποτελεί μια «ξεκάθαρη παραβίαση» αποφάσεων του ΟΗΕ

και το Συμβούλιο Ασφαλείας ενδέχεται να λάβει περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της χώρας.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με σθεναρό τρόπο την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας την 15η Απριλίου», αναφέρει η απόφαση που εγκρίθηκε ομόφωνα.«Παρότι η εκτόξευση (…) ήταν αποτυχημένη, η προσπάθεια αυτή συνιστά σαφή παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», προστίθεται.

Η εκτόξευση, την Ημέρα του Ήλιου στη Βόρεια Κορέα, όπως ονομάζεται η επέτειος της γέννησης του ιδρυτή του κράτους αυτού, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ακολούθησε την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ τον Ιανουάριο και την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον Φεβρουάριο, που είχε οδηγήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα