Λαφαζάνης: Εκλογές για να φύγουν και οι δύο – Αλαβάνος: Ο Τσίπρας είναι επαγγελματίας ψεύτης

00:16 16/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται Παρασκευή και Σάββατο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

εκτίμησε ότι κυβέρνηση θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα».

«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».

Παρόν στην εκδήλωση και ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄», που εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα». Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλάει για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα ζητάει νέα πολύ πιο σκληρά μέτρα. «Θέλουμε να δείξουμε – είπε ο κ. Αλαβάνος – ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδίδει, είναι έντιμη με το λαό, μιλάει με καθαρά χαρτιά και κρατάει το λόγο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα