Επικίνδυνες σχέσεις: Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε

15:52 25/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Κάθε φορά που ο Γιώργος Κιμούλης αποφασίζει να ανεβάσει μία παράσταση προτού καν την παρακολουθήσεις ξέρεις ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Είναι ο «μάγος» του θεάτρου μιας και τα τόσα χρόνια εμπειρίας του όσο και το ταλέντο του, όχι μόνο το υποκριτικό αλλά το σκηνοθετικό, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα δελεαστικό στον θεατή.

Την περασμένη εβδομάδα βρήκα μετά βίας μία θέση προκειμένου να παρακολουθήσω κι εγώ τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» στο Θέατρο Άλμα. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ουρά είχε σχηματιστεί στο ταμείο και στα

πηγαδάκια που είχαν στηθεί, συζητούσαν για το συγκεκριμένο έργο. Σίγουρα αυτό που έχεις στο μυαλό σου ότι θα δεις, δεν έχει σχέση με αυτό που θα δεις!

Καταρχήν η χημεία του Γιώργου Κιμούλη και της Εβελίνας Παπούλια φαίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά κι αυτό είναι σημαντικό στο θέατρο. Ο θεατής καταλαβαίνει τα πάντα. Περισσότερα απ΄ότι φαντάζονται ο σκηνοθέτης και η θεατρική ομάδα. Τους πρωταγωνιστές τους υποδέχτηκε το κοινό με ένα ζεστό χειροκρότημα. Το σκηνικό θυμίζει παράσταση εξωτερικού.

Ο Γιώργος Κιμούλης ως Βαλμόν, τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο ρόλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι του ταιριάζει γάντι. Η Εβελίνα Παπούλια ως Μερτέιγ, με το διαβολικό βλέμμα και την εκρηκτική παρουσία, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά της.

Οι Θεατρικές Σκηνές και ο διευθυντής τους, Πάνος Κατσαρίδης, έκαναν το θαύμα τους! «Καταρχήν για μένα είναι μεγάλη τιμή που ο Γιώργος Κιμούλης εμπιστεύτηκε τις Θεατρικές Σκηνές, που ουσιαστικά είναι εκείνος που τις άνοιξε. Τον θεωρώ σπουδαίο θεατράνθρωπο. Πέρα από ηθοποιός είναι κι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά το θέατρο και την κάθε του πτυχή. Μου έδωσε πολύ σημαντικές συμβουλές γι’ αυτό το ξεκίνημα και πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή που δουλεύω μαζί του.
Τις Επικίνδυνες σχέσεις τις διαλέξαμε μαζί, ο Γιώργος το έχει σκηνοθετήσει και παλαιότερα και θεωρήσαμε ειδικά με την διασκευή που κάνει, τοποθετώντας το έργο σε μία δύσκολη εποχή για την Ευρώπη, εκεί στην άνοδο του ναζισμού, θεώρησε ότι μέσα από αυτήν τη διασκευή, είχε να πει παρά πολλά σε σχέση με αυτά που ζούμε σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο παραγωγός.

Πράγματι είναι μία παράσταση, που κατά τη διάρκειά της, έχει κωμικά στοιχεία και ταυτόχρονα σου δίνει τροφή για πολλή σκέψη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι μέσα από το χιούμορ λέγονται και οι μεγαλύτερες αλλά και οι πιο σκληρές αλήθειες.

Η Μάρω Κοντού και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στους ρόλους τους είναι εξαιρετικές. «Είναι πολύ σημαντικός και ο υπόλοιπος θίασος, που στήθηκε με πολύ μεγάλη προσοχή και θεωρούμε ότι κάθε ηθοποιός είναι φτιαγμένος για το ρόλο αυτόν. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την υπόλοιπη διανομή της παράστασης», εξηγεί ο Πάνος Κατσαρίδης.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία παράσταση που ήδη έχει συζητηθεί πριν ανέβει. Οι Επικίνδυνες Σχέσεις με την σκηνοθετική πινελιά του Γιώργου Κιμούλη, θα ανεβάσουν το θερμόμετρο «επικίνδυνα» μέσα στο χειμώνα. Μην τις χάσετε.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της γερμανικής Βουλής, σχεδιασμένος από τον Χίτλερ. Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο εγωτικό και κυνικό τρόπο τη ζωή της.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, σκηνικά και φωτισμούς του Pawel Dobrzycki και κοστούμια της Σοφίας Νικολαϊδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα