Συντρίμμια του ΤU-154 στη Μαύρη Θάλασσα – Σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης σορών (ΒΙΝΤΕΟ)

13:24 25/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα εκεί όπου συνετρίβη το Τουπόλεφ 154, παρασύροντας στον θάνατο 92 ανθρώπους.

Ο Πούτιν διέταξε να συγκροτηθεί επιτροπή διερεύνησης της αεροπορικής τραγωδίας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Сrash area of #Tu154 plane determined, with no survivors in sight – MoD https://t.co/YBd2Z1tOTW

pic.twitter.com/eseC2tHTCx

— RT (@RT_com) December 25, 2016

«Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι«, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ – που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα-για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων«, ανακοίνωσε το υπουργείο. Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιγκόρ Κονασέκνοφ δήλωσε πως το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

FIRST VIDEO from rescue operation searching for #TU154 debris https://t.co/hZbaobnMh2 pic.twitter.com/T7GTCbD2kS

— RT (@RT_com) December 25, 2016

Συνεργεία εντοπισμού και διάσωσης ανασύρουν σορούς από τη θάλασσα και την παραλία του Σότσι ενώ εκφάζονται φόβοι ότι και τα 92 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι νεκρά.

Στη λίστα των επιβατών συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ο σύζυγός της επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα Μέσα ότι η Ελιζαβέτα ταξίδευε με τη μοιραία πτήση, σκορπώντας θλίψη για την απώλειά της.

#TU154: All but 3 choir singers of Alexandrov Ensemble were aboard plane – lead solo singer Vadim Ananyev confirms https://t.co/YBd2Z1tOTW pic.twitter.com/zel5clp4wE

— RT (@RT_com) December 25, 2016

Σύμφωνα με τον ερμηνευτή της χορωδίας Βάντιν Ανάνγεφ όλα τα μέλη της χορωδίας εκτός από τρία επέβαιναν στο αεροσκάφος, ενώ ο τεχνικός ήχου Εβγγκένι Τολστόφ ολοκλήρωσε την ηχογράφησή του στο αεροδρόμιο Τσκαλκόφσκι και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία του.

LATEST: Four bodies of #Tu154 crash victims taken aboard a rescue vessel https://t.co/YBd2Z1tOTW pic.twitter.com/3Rh9fUefVz

— RT (@RT_com) December 25, 2016

Ανάμεσα στους εννέα νεκρούς δημοσιογράφους είναι ο ανταποκριτής του NTV Μιχαήλ Λουζέτσκι, ο καμεραμάν Όλεγκ Πεστόφ, ο τεχνικός ήχου Εβγκένι Τολστόφ, ο ανταποκριτής του Channel One Ντμίτρι Ρούνκοφ, ο καμεραμάν Βάντιμ Ντενίσοφ και ο τεχνικός ήχου Αλεξάντρ Σοΐντοφ.

Prominent Russian humanitarian and charity activist Elizaveta Glinka is on list of #Tu154 passengers provided by MoD https://t.co/YBd2Z1tOTW pic.twitter.com/AqnF3oDXYt

— RT (@RT_com) December 25, 2016

#TU154: @ntvru correspondent Mikhail Luzhetsky, cameraman Oleg Pestov, sound engineer Evgeny Tolstov were on board https://t.co/YBd2Z1tOTW pic.twitter.com/rbKeUY2165

— RT (@RT_com) December 25, 2016

Correspondent Dmitry Runkov, cameraman Vadim Denisov, sound engineer Aleksandr Soydov @channelone_rus were on board https://t.co/YBd2Z1tOTW pic.twitter.com/nfiwjs1NxY

— RT (@RT_com) December 25, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα