Επίκαιρη ερώτηση της Φ. Γεννηματά για Βαρουφάκη και Plan B στον πρωθυπουργό

16:11 28/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το Plan της Κυβέρνησης και την ηχητική καταγραφή της ομολογίας του ίδιου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο κ. Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά και να κρύβεται αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για «πρωτοβουλίες» συνεργατών του, αλλά και του αρμόδιου επί των Οικονομικών Υπουργού του. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» .

Η κ. Γεννηματά ζητά στη συνέχεια να κατατεθούν «όλα τα σχετικά

έγγραφα, με δεδομένη την ιδιότητά τους ως Δημοσίων Εγγράφων» σημειώνοντας ότι «έτσι θα κριθεί το αν και το πόσο αξιόπιστη και ειλικρινής ήταν αυτή η διαπραγμάτευση, που επιβάρυνε τον ελληνικό λαό με θυσίες άνω των 14 δις για τα επόμενα τρία χρόνια».

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλέι τον πρωθυπουργό να απαντήσει :

α) Ποια ήταν (και τι περιελάμβανε) η εντολή που έδωσε στον κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία Plan B και με ποιο στόχο.

β) Ποια ήταν ακριβής σύνθεση, ποιες οι ενδιάμεσες αναφορές και ποια η τελική έκθεση της «ολιγομελούς ομάδας» που το επεξεργαζόταν.

γ) Αν και σε ποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις-προτάσεις κατέληξε η εν λόγω Επιτροπή και πότε και πως του γνωστοποιήθηκαν.

δ) Ποια ήταν η δική του αντίδραση σε αυτές.

ε) Αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίηση του Plan B και ποιες.

στ) Παραμένει κατά την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτος στόχος για την χώρα η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα