Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά του Γ. Βαρουφάκη για το plan B

14:36 28/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Δύο νέες μηνυτήριες αναφορές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του plan Β κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Την πρώτη, που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Ζητούν να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού

χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan Β, ζητώντας να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα που θα ανατεθεί σε Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα