Επιφάνεια ίση με την Ιρλανδία έκαψαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία

17:14 8/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Επιφάνεια ίση με το νησί της Ιρλανδίας έκαψαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη νότια και ανατολική Αυστραλία, ενώ 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους, περισσότερα από 2.000 σπίτια έγιναν στάχτη και ένα δισεκατομμύριο ζώα πέθαναν ή τραυματίστηκαν από τον Σεπτέμβριο, μόνο στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές έφθασε μέχρι την Αργεντινή και τη Βραζιλία, περισσότερα από 12.000 χλμ,

στην άλλη άκρη του Ειρηνικού.

Τις τελευταίες μέρες έβρεξε σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο οι αρχές φοβούνται  αναζωπυρώσεις λόγω του επερχόμενου νέου καύσωνα. Άλλωστε, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δεκάδες πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώριας κάλεσε, λοιπόν, τους κατοίκους ορισμένων ανατολικών περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από τη σημερινή αύξηση της θερμοκρασίας.

«Φύγετε! Φύγετε γρήγορα!» προέτρεψε τον κόσμο η υπουργός Αστυνομίας της Πολιτείας, Λάιζα Νέβιλ. «Όλες οι προειδοποιήσεις που εκδώσαμε έναν σκοπό έχουν, να σωθούν ζωές».

Η Αυστραλία πλήττεται κάθε χρόνο την άνοιξη από πυρκαγιές, αλλά φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα και είναι πολύ πιο ισχυρές. Το 2019 ήταν η πιο ζεστή και ξηρή χρονιά αφότου ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων. Η 18η Δεκεμβρίου ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει ποτέ καταγραφεί, με μέση εθνική μέγιστη θερμοκρασία τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

The post Επιφάνεια ίση με την Ιρλανδία έκαψαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα