Πούτιν και Ερντογάν στην τελετή εγκαινίων του αγωγού Turkish Stream

16:57 8/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασαν τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, με τον οποίο θα μεταφερθεί το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Συμβολικά οι δυο τους άνοιξαν τη βάνα του αγωγού καλώντας τον πρόεδρο της Σερβίας και της Βουλγαρίας να κάνουν το ίδιο, καθώς η δεύτερη διακλάδωση προβλέπεται να προμηθεύει φυσικό αέριο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για διπλό αγωγό φυσικού αερίου με μήκος 917 χιλιομέτρων, από τη Ρωσία στην Τουρκία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Η

υλοποίηση του μεγάλης κλίμακας κοινού αυτού έργου, του αγωγού που διέρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας, επιβεβαιώνει ότι η ρωσο-τουρκική στρατηγική συνεργασία αποδίδει σημαντικά, αισθητά αποτελέσματα. Η Ρωσία το 2019 προμήθευσε την Τουρκία με περίπου 24 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. Και πρόσθεσε ότι με φόντο την όξυνση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, η Ρωσία και η Τουρκία δίνουν το παράδειγμα της συνεργασίας. «Παρά την περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και τις απόπειρες σειράς διεθνών παραγόντων να εμποδίσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, η συνεργασία αυτή έχει πάρει τον δρόμο της».

«Η Ρωσία είναι ο ηγέτης μεταξύ των χωρών που προμηθεύουν την Τουρκία με φυσικό αέριο. Η εικόνα αυτή δείχνει ότι αναπτύσσουμε την αμοιβαία συνεργασία μας. Η Ρωσία και η Τουρκία έδειξαν μια υποδειγματική συνεργασία με το έργο αυτό. Δεν επιτρέψαμε στις πρόσφατες διαφορές απόψεών μας να επικρατήσουν επί των κοινών συμφερόντων μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα οι δυο πρόεδροι συναντήθηκαν για 2 ώρες και συζήτησαν όλα τα θέματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία και τη Λιβύη, αλλά και της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

The post Πούτιν και Ερντογάν στην τελετή εγκαινίων του αγωγού Turkish Stream appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα