Επιχείρηση εκκένωσης θερέτρου στη Ν. Ζηλανδία – Εγκλωβισμένοι 1.200 τουρίστες

09:44 15/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Ξεκίνησε η εκκένωση της κωμόπολης Καϊκούρα στη Νέα Ζηλανδία όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι εκαοντάδες τουρίστες και κάτοικοι μετά τον ισχυρ΄οσεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Από τον σεισμό καταστράφηκαν αγροκτήματα, έπεσαν τζάμια και υλικά οικοδομών από ουρανοξύστες στην πρωτεύουσα Ουέλιγκτον, και διεκόπη η συγκοινωνία στους δρόμους και το σιδηροδρομικό δίκτυο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Η Καϊκούρα, δημοφιλές θέρετρο

περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κράισττσερτς και κοντά στο επίκεντρο, αποκόπηκε εντελώς από τεράστιες κατολισθήσεις γης.

Τέσσερα μεγάλα ελικόπτερα της εθνικής άμυνας χρησιμοποιήθηκαν μαζί με πλοίο του ναυτικού για την αεροδιακομιδή των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στη περιοχή. Μεταξύ των βρίσκονται και 1.200 τουρίστες περίπου.

Ο Μαρκ Σόλομον, αρχηγός της τοπικής φυλής των Μάορι, είπε ότι το τοπικό κέντρο συναντήσεων των Μάορι φιλοξενούσε 1.000 άτομα από χθες το πρωί. Πολλοί κοιμήθηκαν στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου ή σε αυτοκίνητα.

Η φυλή ταΐζει όσους έχουν εγκλωβιστεί με καραβίδες, που θεωρούνται ιδιαίτερο προϊόν της κωμόπολης. Με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι τρόμπες στις δεξαμενές που κρατούν τα ακριβά μαλακόστρακα σταμάτησαν να λειτουργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα