Επέτειος 75 ετών για τη θρυλική Καζαμπλάνκα

15:40 26/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν ζουν έναν καταστροφικό έρωτα τον οποίο θυσιάζουν για χάρη της μάχης κατά των Ναζί, με φόντο την Καζαμπλάνκα, η οποία ελεγχόταν από την κυβέρνηση του Βισί.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους στις 26 Νοεμβρίου 1942. Έγινε παγκόσμια επιτυχίσ ενώ κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1944. Σκηνθέτης ο Μάικλ Κερτίζ και σεναριογράφοι οι Χάουαρντ Κοχ

και οι δίδυμοι Τζούλιους και Φίλιπ Επστάιν.

Η Μπέργκμαν δέχτηκε τον ρόλο αφού τον απέρριψε η πρώτη επιλογή Χέντι Λαμάρ, ενώ και η ίδια δεν είχε τύχει να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».

Πολλά ακούστηκαν για την πραγματική σχέση που την ένωνε με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, αν και οι φήμες διαψεύσθηκαν τόσο από τη σύζυγο του σταρ Λορίν Μπακόλ όσο και από την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη της θρυλικής σταρ.

Καθώς το σενάριο γραφόταν και ξαναγραφόταν και οι σεναριογράφοι έκαναν διαρκώς αλλαγές οι πρωταγωνιστές δεν ήξεραν το τέλος της ταινίας και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν δεν γνώριζε με ποιον από τους δύο ήρωες θα κατέληγε στο τέλος.

The post Επέτειος 75 ετών για τη θρυλική Καζαμπλάνκα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα