Ένας από τους 4 σκέφτεται ακόμη και να μην πάρει την άδεια

16:05 4/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία τουλάχιστον δυο εκ των τεσσάρων επιχειρηματιών, οι οποίοι κέρδισαν τις τηλεοπτικές άδειες. Το εξαιρετικά υψηλά τιμήματα που υποχρεώθηκαν να καταβάλουν, ανατρέπουν τους σχεδιασμούς τους και ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο συνολικά τα οικονομικά τους. Όπως είναι γνωστό το αμέσως προσεχές διάστημα και οι τέσσερις πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του συνολικού ποσού, σε ένα χρόνο άλλο 1/3 και το 2018 το τελευταίο 1/3.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια Κυριακού πρέπει

να δώσει 25,3 εκατ ευρώ αμέσως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης 23,3 εκατ ευρώ, η οικογένεια Καλογρίτσα 17,4 εκατ και ο Γιάννης Αλαφούζος 14,8 εκατ ευρώ.

Πληροφορίες του aixmi.gr αναφέρουν ότι για κανέναν από τους τέσσερις κερδισμένους του διαγωνισμού δεν είναι εύκολη η υπόθεση. Για δε τους δυο, τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα, με βάση τα συνολικά επιχειρηματικά τους ανοίγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εξ αυτών έχει μετανιώσει που προσέφερε τόσο υψηλό ποσό και σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού του. Με δυο λόγια συζητά ακόμη και την πιθανότητα να φύγει, παραχωρώντας τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα. Άλλωστε, μόνο 3 εκατ ευρώ είχε βάλει ως εγγύηση για να μπορέσει να πάρει μέρος στη δημοπρασία.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ και δεύτερος ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς με 61 εκατ ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένας από τους 4 σκέφτεται ακόμη και να μην πάρει την άδεια,