Ένα αυτοκινούμενο όχημα με δύο τιμόνια από την Toyota!

16:52 2/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Toyota πήγε ένα βήμα πιο πέρα στα αυτοκίνητα και δημιούργησε ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο διακρίνεται για τα δύο τιμόνια!

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, ειδικά σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, που συνεχώς εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη. Ωστόσο, η Toyota πήγε ένα βήμα πιο πέρα, αφού δημιούργησε ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο έχει δύο τιμόνια! Ναι, καλά διαβάσατε, δύο τιμόνια!

Πρόκειται για το Platform 2.1, όπως το ονομάζουν οι μηχανικοί του

Ινστιτούτου Έρευνας της Toyota (Toyota Research Insitute), οι οποίοι συνεχίζουν πάνω σε αυτό την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας. Αυτό διαθέτει βελτιωμένα LiDAR κι έναν αισθητήρα με υπέρυθρες, ο οποίος είναι πάνω στο τιμόνι και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης και απόσπασης προσοχής του οδηγού.

Βέβαια, τα δύο τιμόνια σημαίνουν ότι μπορούν να υπάρξουν δύο οδηγοί, που θα πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις διαφόρων κρατών, που θέλουν έναν άνθρωπο να αναλαμβάνει τα… ηνία του οχήματος κατά τη διάρκεια των δοκιμών κι άλλον έναν να βρίσκεται δίπλα του, ώστε να πάρει όποτε χρειαστεί τον έλεγχο.

Από εκεί και πέρα, το TRI έχει… μοιράσει τα αυτόνομα συστήματα σε δύο υποσυστήματα, τα Chauffeur και Guardian, με το πρώτο να οδηγεί από μόνο του του αυτοκίνητο και το δεύτερο να αποτελεί μία προηγμένη έκδοση των συστημάτων ασφαλείας, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα σε σημερινά μοντέλα παραγωγής, τη στιγμή που σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός θα έχει τον άμεσο έλεγχο.

Τέλος, να σημειωθεί πως οι Ιάπωνες έχουν σκοπό να κατασκευάσουν και ημιευφυή ρομπότ, που θα βοηθούν τους ανθρώπους στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε σπίτι και εργασία, κάτι για το οποίο η Toyota συνεργάζεται με τις Nippon Telegraph και Telephone Corporation.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα