Έλληνες στρατιωτικοί: Τουλάχιστον έως 30 Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές

10:02 15/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Oι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο θα μείνουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου. Τότε οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη για το θέμα της προφυλάκισής τους.

Ήδη από χθες το μεσημέρι κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη, μιλώντας για «θέμα μερικών εβδομάδων».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα.

Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -δεν θα υπερβαίνει τις μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. ΌΠως είπε ο Φώτης Κουβέλης, από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει προκύψει οτιδήποτε επιλήψιμο, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Έλληνες στρατιωτικοί: Τουλάχιστον έως Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές

The post Έλληνες στρατιωτικοί: Τουλάχιστον έως 30 Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα