Ελληνάρες

01:46 3/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Αυτά που θα διαβάσετε τα αντίκρισα στο δρόμο μέσα σε μόνο δύο ώρες. Αντιλαμβάνεστε τι βλέπουν τα μάτια μου οδηγώντας τη μοτοσικλέτα μου και φαντάζομαι και τα δικά σας κάθε μέρα. Ζω από θαύμα. Το ξέρω. Ευχαριστώ το Θεό που με προστατεύει. Το εννοώ. Φαντάζομαι και όλοι οι νοήμονες άνθρωποι που γνωρίζουν ότι κάθε μέρα επιβιώνουν από έναν «πόλεμο». Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που η Ελλάδα είναι στις πέντε πρώτες θέσεις του μαύρου καταλόγου στα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα σε όλο τον πλανήτη, με εκατοντάδες χιλιάδες

νεκρούς, τραυματίες και μόνιμα αναπήρους τον τελευταίο αιώνα.

Πανηλίθιος πατέρας με σαράβαλο αυτοκίνητο – κινούμενο φέρετρο, έχει στριμώξει μεταξύ της κοιλιάς του και του τιμονιού ένα αγοράκι και οδηγεί καπνίζοντας κιόλας με το ένα χέρι στη λεωφόρο Μαραθώνος. Ο πολυεγκληματίας αυτός είχε κάνει το παιδάκι φυσικό αερόσακο και, φυσικά, έριξε και δυό τρία κορναρίσματα χωρίς λόγο στα λίγα μέτρα που είχα την ατυχία να τον συναντήσω.

Άλλος ελεεινός πατέρας σε «παπάκι», είχε στριμώξει στη σέλα την ευτραφή συζυγό του και αναμεσά τους είχε χώσει και το κοριτσάκι τους. Εννοείται και οι τρείς χωρίς κράνος, ενώ η λεπτομέρεια – «κερασάκι» είναι η οδήγηση μόνο με σαγιονάρες.

Ηλικιωμένος λίγο παρακάτω (δεν έχω κανέναν ηλικιακό ρατσισμό, το αντίθετο) «οδηγούσε» αυτοκίνητο με τρεμάμενα χέρια, φορώντας γυαλιά μυωπίας υψηλότατου βαθμού χωρίς να μπορεί να στρίψει το κεφάλι του. Ή οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα (ξέρετε μετά τα 65 έτη τα διπλώματα χρειάζονται ανανέωση) ή κάποιος απατεώνας γιατρός του είχε δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για την ανανέωση. Ότι από τα δύο και να συμβαίνει, άλλος ένας υποψήφιος ακούσιος αυτόχειρας ή μελλοντικός δολοφόνος κάποιου παιδιού κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους.

Λίγο παρακάτω, υπερφορτωμένος με μπάζα και χώματα – χωρίς επικάλυψη μουσαμά – οδηγός φορτηγού αφήνει στο διάβα του ένα πέπλο σκόνης «τυφλώνοντας» τους οδηγούς μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που ακολουθούσαν. Σε λίγο ένα παλιόπαιδο (απ’ αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στους δρόμους) γκαζώνει στη Μαραθώνος στα 160 με 170 για να πουλήσει μούρη στο γκομενάκι που έχει δίπλα του και μασάει τσίχλα, χωρίς να ξέρει λόγω του νεαρού της ηλικίας της ότι ο οδηγός που εμπιστεύεται τη ζωή της έχει την πραγματική τσίχλα στο μυαλό.

Κυράτσα – απ’ αυτές τις νεόπλουτες – έχει αποσβολωθεί στη συνομιλία που έχει, ίσως, με φιλενάδα της για τη νέα τσάντα που κυκλοφόρησε ο διάσημος Οίκος και οδηγεί μηχανικά το θηριώδες τζιπ. Μία από τις (ή τους) εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς που, δυστυχώς, η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα πιστέψτε με – ή τουλάχιστον πιστέψτε τους επιστήμονες – να οδηγείς και ταυτοχρόνως να μιλάς στο κινητό. Είναι χειρότερο από το να οδηγείς μεθυσμένος! Η τροχαία θα έπρεπε κάθε μέρα να στήνει δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, για όλους αυτούς τους ασυνείδητους που σκοτώνουν κόσμο. Δεν ξέρω γιατί η τροχαία δεν έχει δώσει το βάρος που πρέπει σε αυτή την τρομακτική καθημερινή παράβα

Keywords
Τυχαία Θέματα