Έλλειψη προσωπικού στο Γραφείο Ασύλου Αττικής

12:24 25/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μια περίοδο που ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας ζητώντας να τους δοθεί άσυλο αυξάνεται διαρκώς το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής δηλώνει αδυναμία να τους εξυπηρετήσει επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε διάφορες γλώσσες τονίζει ότι «από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, θα εξυπηρετεί μειωμένο αριθμό ατόμων λόγω ελλείψεων σε προσωπικό».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον ότι «θα διεξάγονται μόνο

οι προγραμματισμένες (μέσω skype) καταγραφές αιτημάτων ασύλου, συνεντεύξεις και οι λοιπές διοικητικές ενέργειες».

Πριν από μερικές ημέρες είχαν γίνει κινητοποιήσεις από μετανάστες έξω από την συγκεκριμένη υπηρεσία, που γειτνιάζει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και τότε η το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου είχε τονίσει ότι «με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό να συγκεντρώνεται έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ομάδα ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου».

Σημείωνε επιπλέον ότι «κατανοεί την αγωνία και το άγχος των αιτούντων, πλην όμως υπάρχει αντικειμενική δυσκολία εξυπηρέτησης όλων όσοι προσέρχονται σε αυτήν με την παρούσα στελέχωσή της, παρά το ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσει τους χρόνους αναμονής. Στις τακτικές συναντήσεις της με φορείς και κοινότητες των μεταναστών και προσφύγων η Υπηρεσία ενημερώνει για τις προσπάθειες που κάνει για την κατά το δυνατό διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων, συμπεριλαμβανομένης της σειράς προτεραιότητας που δίνεται μέσω τηλεφωνικής απόδοσης ραντεβού για την καταγραφή των αιτημάτων ασύλου, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα