Έλεος κύριοι. Σοβαρευτείτε και βρείτε λύση στην τραγωδία των Πανεπιστημίων

01:25 20/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Το «πολεμικό» σκηνικό στήθηκε για άλλη μια φορά στα Πανεπιστήμια .

Μόνο που τώρα η  οικονομική κρίση έχει ανοίξει χαντάκια στην κοινωνία.

Μόνο που τώρα η χώρα μας κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τους χάρτες που  ξέραμε να διαβάζουμε. Και καμία απ΄τις «αντιμαχόμενες» πλευρές δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται, αφού συνεχίζουν να παίζουν «τον καλό και τον κακό λύκο», το «ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ…» «Παιγνίδια» που, φοβούμαι, πως θα συνεχίζουν να παίζουν ακόμη και αν οι φλόγες σαρώσουν τη χώρα κι αφήσουν πίσω τους αποκαϊδια.

Δύο ήταν οι αφορμές των τελευταίων ημερών που

έφεραν  στην επιφάνεια και πάλι τις αντιπαραθέσεις: Η κατάληψη της Νομικής και η ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη νέων Συμβουλίων Διοίκησης  στα Πανεπιστήμια.

Το «δράμα» της Νομικής σε κάθε συγκέντρωση, πορεία, εκδήλωση ή  διαμαρτυρία είναι γνωστό. Οι κινήσεις των ….γνωστών σε όλους «νεαρών ατόμων» αναμενόμενες και χωρίς εκπλήξεις.

Κάθε φορά θεατές όλοι, μα όλοι. Οι Πρυτανικές Αρχές που με τούτο, αλλά και με τον προηγούμενο νόμο, προσχηματικά ενημέρωναν  (αν και όποτε ) τις Αρχές.

Οι υπουργοί που νίπτουν τας χείρας τους και  διατάσσουν εκ των υστέρων  έρευνες για τα γεγονότα.

Έτσι και τώρα.  Από έγγραφο σε έγγραφο , περνούσαν οι μέρες. Κι οι «άγνωστοι» στον Πρύτανη, στους Καθηγητές, σε μένα,  σε σας, οι οποίοι βρίσκονταν στη Νομική, συνέχιζαν ανενόχλητοι την κατάληψη, τις καταστροφές ή ό,τι άλλο έκαναν…

Και τώρα εμείς  οι άλλοι λέμε «αν» και « πώς» και « διότι» και « γιατί»….

Έλεος  πια , κύριοι, έλεος.  Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους: Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θέλει να μπει μέσα σε μια Σχολή η αστυνομία.  Κανείς δεν έχει διάθεση να καλέσει την αστυνομία.  Πολλές φορές ούτε η ίδια η αστυνομία.

Γιατί όλοι φοβούνται τα χειρότερα.  Υποψιάζονται πως από τη στιγμή που θα ανοίξει η πρώτη πανεπιστημιακή πύλη και θα περάσει μέσα ο πρώτος αστυνομικός, θα αρχίσει  το «κάλεσμα» για καταλήψεις όλων των Σχολών σ΄ολόκληρη τη χώρα. Θα μετατρέψει όλα τα Ιδρύματα, σε κάθε πόλη,  σε χώρους καταλήψεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες .

Ο φόβος αυτός, νομίζω πως συντηρεί  αυτά τα φαινόμενα .

Έτσι, οι καταλήψεις και τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θα συνεχίζονται γιατί, επιπλέον, όπως  υποστηρίζουν ορισμένοι, με αυτό τον τρόπο  κάποιοι νέοι, εκφράζουν  την αντίθεση, την αντίδραση, την αγανάκτηση, και την απόγνωση τους , από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας . Μήπως-αναρωτιέμαι – αυτό σημαίνει «αφήστε τους να εκτονωθούν» ;

Και καλά, όλοι αυτοί οι «καθολικώς διαμαρτυρόμενοι», γιατί μένουν ανέγγιχτοι οι υπόλοιποι, γύρω από τη Νομική, γιατί μένουν ανέγγιχτοι;

Επ΄ευκαιρία, ερωτώ, γιατί  η αστυνομία απλώς  παρατηρεί τους εμπόρους ναρκωτικών που  μεταφέρουν τον θάνατο και μόνο που δεν διαλαλούν , ανενόχλητοι, την «πραμάτεια» τους στα τείχη της Νομικής και με φόντο το… Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων;

Επιτέλους, ας καθίσουν κάτω σοβαρά όλοι οι εμπλεκόμενοι κι ας συμφωνήσουν σε τρόπους αποτελεσματικούς αλλά και πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα