Ελένη Λαζάρου, ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, μητέρα και φοιτήτρια

14:50 5/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Τη γνωρίζουν όσοι παρακολουθούσαν δελτία ειδήσεων στο Mega, αλλά και όσοι βλέπουν τώρα Alpha. Η ψηλή, λεπτή μελαχρινή γυναίκα καλύπτει όλα τα ρεπορτάζ με τον ίδιο ζήλο που είχε ξεκινούσε πριν από χρόνια τη δημοσιογραφία στις Σέρρες.

Ο λόγος για την Ελένη Λαζάρου, που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Η πλέον χαρακτηριστική εικόνα της είναι εκείνη το 2015, όταν

πήρε μαζί της στη δουλειά τον μόλις ενάμισι χρόνων γιο της Αναστάση, διότι η κυρία που τον κρατούσε είχε άλλη εργασία.

Η Ελένη Λαζάρου μίλησε στη Βραδυνή της Κυριακής και αποκάλυψε γιατί δεν έχει παντρευτεί τον δικηγόρο σύντροφό της, ο οποίος εξακολουθεί να ζει στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά στην προσωπική μου ζωή. Δεν είμαι παντρεμένη, ίσως επειδή εκτιμώ υπερβολικά την ελευθερία μου (γέλια), και ο σύντροφός μου, που κατάγεται επίσης από τις Σέρρες, είναι δικηγόρος, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται», λέει.

Με το άγχος πώς τα πάει; Δεδομένου ότι και εργάζεται σε απαιτητικό χώρο, μεγαλώνει ένα παιδί και, ταυτόχρονα, σπουδάζει (πήρε πτυχίο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ήδη ξεκίνησε μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα.

«Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου με χαρακτηρίζουν “ζεν”, και συχνά με ρωτούν πώς τα καταφέρνω σ’ ένα τόσο αγχωτικό επάγγελμα να παραμένω ήρεμη. Τους απαντώ πως πλανώνται πλάνην οικτρά, γιατί είμαι πολύ αγχώδης. Απλά, προσπαθώ να το διαχειρίζομαι με τρόπο που να μην επηρεάζω τους γύρω μου. Το άγχος είναι μεταδοτικό και πολύ απωθητικό. Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω πάντα. Σίγουρα το μεγαλύτερο αγχολυτικό μου είναι ο γιος μου, αλλά και το κολύμπι που είναι η καλύτερη γυμναστική για το εργασιακό στρες», αναφέρει.

Στο ερώτημα αν την ενδιαφέρει να παρουσιάσει δελτία ειδήσεων απαντά:

«Σίγουρα, αν και λατρεύω το ρεπορτάζ προσπαθώντας να γίνομαι καλύτερη σ’ αυτό.
Ένα δελτίο μόνο με ευχάριστα θέματα θα ήταν ιδανικό για ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον; Εγώ θα το έβλεπα σίγουρα! (γέλια). Ο κόσμος διψάει για καλές ειδήσεις. Θέλει να χαρεί και να γελάσει. Μακάρι να υπάρχουν καλές ειδήσεις και να τις προβάλλουμε. Και μιας και με ρώτησες πριν, σου λέω ότι θα με ενδιέφερε σίγουρα η παρουσίαση αυτού του καλού δελτίου!».

Έχει τύχη ποτέ να κλάψει στη δουλειά της;

«Επειδή αγαπώ τη δουλειά μου, μου αρέσουν όλα τα θέματα και προσπαθώ να τους βάζω την προσωπική μου σφραγίδα. Σίγουρα προτιμώ τα αισιόδοξα, τα success stories. Σίγουρα στενοχωριέμαι με όσα έχουν σχέση με το θάνατο, ιδίως παιδιών. Έχει τύχει να βάλω τα κλάματα στη δουλειά επειδή είδα στο βίντεο παιδιά που είχαν εγκαταλειφθεί, να κλαίνε. Επίσης, στενοχωριέμαι σε θέματα που ’χουν να κάνουν με τη φτώχεια, τη δυστυχία, τον πόνο και τις αρρώστιες. Ωστόσο, πρέπει να προβάλλονται, και τα κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Όπως τους πλειστηριασμούς ή τις οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα. Είναι ιστορίες πόνου, αλλά οφείλουμε να τα δείξουμε».

Ελένη Λαζάρου, ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, μητέρα και φοιτήτρια

The post Ελένη Λαζάρου, ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, μητέρα και φοιτήτρια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα