Εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα – Εθνική Σύσκεψη στη Νότια

10:42 22/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μεσαίας ακτίνας δράσης προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με την πρώτη εκτόξευση να θεωρείται αποτυχημένη, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι πύραυλοι διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, όπου και έπεσαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Και οι δύο πύραυλοι φαίνεται να ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διοικητή Γκάρι

Ρος, ο οποίος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα κάθε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων ως παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζον Κίρμπι επίσης καταδίκασε την εκτόξευση.

Νότια Κορέα: Σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια

Το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εθνικής ασφάλειας με κεντρικό θέματα τις εκτοξεύσεις πυραύλων μέσου βεληνεκούς που έκανε η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες ώρες.

Η Νότια Κορέα καταδίκασε σήμερα τη δοκιμαστική εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων.Για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλεάις του ΟΗΕ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι.

Ιαπωνία: Έντονη διαμαρτυρία της κυβέρνησης

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε διαμαρτυρήθηκε εντονότατα γιατις πυραυλικές εκτοξεύσεις από η Βόρεια Κορέα επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Χαρακτήρα «ξεκάθαρης πρόκλησης» έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι.

«Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα