Έκρηξη Τσίπρα για Ερντογάν: Γιατί κρατά τους 2 Έλληνες ο Σουλτάνος;

00:10 2/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας το γάντι που πέταξε ο Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε σε τόνο εξαιρετικά έντονο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, την υπόθεση των οποίων συσχέτισε ο Τούρκος πρόεδρος με εκείνη των 8 Τούρκων αξιωματικών, που βρίσκονται στην Αθήνα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

«Αν ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις

για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. Γνωρίζει καλά ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, και εμμέσως πλην σαφώς αποκαλεί «σουλτάνο» τον Ερντογάν.

«Του ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της», αναφέρει, διαψεύδοντας έτσι ότι κ. Τσίπρας τού υποσχέθηκε την απελευθέρωση των 8 Τούρκων.

«Ό,τι είχε να πει, ειχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα»

Έκρηξη Τσίπρα για Ερντογάν: Γιατί κρατά τους 2 Έλληνες ο Σουλτάνος;

The post Έκρηξη Τσίπρα για Ερντογάν: Γιατί κρατά τους 2 Έλληνες ο Σουλτάνος; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα