Έκρηξη για Αποστολάκη- Παρομοίωση Μητσοτάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη

18:52 15/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Aίσθηση προκάλεσε η σφοδρότατη επίθεση τού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την υπουργοποίηση τού ναυάρχου Αποστολάκη, την ώρα που δεν είχε ακόμη υππουργοποιηθεί .

«Αυτά έγιναν μόνο επί χούντας, με τον Σπαντιδάκη», είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ. «Ποτέ κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπουργού Άμυνας. Με εξαίρεση τον Χηνοφώτη, ο οποίος πρώτα όμως παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής

και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Άμυνας. Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέσηήταν επί χούντας. Ο ναύαρχος Αποστολάκης έγινε υπουργός καθ’ υπόδειξιν Καμμένου».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «κολοσσιαίο λάθος» τη σύγκριση Αποστολάκη και Σπαντιδάκη.

«Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον στρατηγό της χούντας», είπε. «Η σύγκριση είναι ντροπή και πρέπει να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Σέβομαι τον ναύαρχο ως αξιωματικό. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχτηκε τη θέση. Την ευθύνη όμως έχετε εσείς, κ. Τσίπρα. Και να μας πείτε πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ.

«Δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής εναντίον του προσώπου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις. Το μήνυμα της τοποθέτησης του Αποστολάκη είναι μήνυμα ισχυρό εναντίον όσων απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας. Λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Έκρηξη για Αποστολάκη- Παρομοίωση Μητσοτάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα