Εκρήξεις σε ιρανικό τάνκερ από δύο πυραύλους – Έπλεε κοντά στην Τζέντα

11:39 11/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Πυρκαγιά σε ιρανικό πετρελαιοφόρο προκλήθηκε από εκρήξεις, το οποίο έπλεε κοντά στο λιμάνι της Τζέντας της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που

δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Από την κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδόθηκε ότι εξαιτίας της έκρηξης έχουν υποστεί ζημιά δύο δεξαμενές του τάνκερ. «Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Αντίστοιχα, δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό τάνκερ, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Τεχεράνης. 

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nour είχε μεταδώσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου είναι σώα και αβλαβή και ότι η κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο. «Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στην έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε το Nour, ένα πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

(*φωτογραφία αρχείου)

The post Εκρήξεις σε ιρανικό τάνκερ από δύο πυραύλους – Έπλεε κοντά στην Τζέντα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα