«Έκλεισε» η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς

23:57 2/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, κλείσαμε την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς», ανακοίνωσε , ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του ξενοδοχείου Hilton μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με του ςθεσμούς.

Όπως είπε: «Ο μαραθώνιος τελικός γύρος διαπραγματεύσεων οδήγησε σε συμφωνία για την προτεραιότητα των εργαζομένων έναντι άλλων πιστωτών σε περίπτωση πτώχευσης, με την καταβολή αποζημίωσης κατά προτεραιότητα, αλλά παραμένει ανοιχτή η εκκρεμότητα

αναφορικά με το αίτημα της ελληνικής πλευράς για διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου».
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε, ότι η Staff Level Agreement επιτεύχθηκε, τελείωσε η επίσκεψη και υπάρχει συμφωνία σε όλη τη θεματολογία.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά είπε ότι δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και ότι «θα διευθετηθεί πριν από το τέλος του έτους».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθεί για τα νησιά και κυρίως γι’ αυτά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα υπάρχουν δύο πολυνομοσχέδια ένα πριν από τις γιορτές και ένα αμέσως μετά.

Στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε πως:
– Μετά τις 22 Ιανουαρίου θα αρχίσει η διαδικασία για το χρέος, την 4η αξιολόγηση και την έξοδο από το πρόγραμμα. Για την 4η αξιολόγηση στόχος είναι να ολοκληρωθεί το διάστημα από Μάιο έως Ιούνιο.
– Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να δούμε ποια θα είναι στην ατζέντα της 4ης αξιολόγησης.
– Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι όπως π.χ. για το ποια θα είναι η κατάταξη στους πιστωτές των εργαζόμενων με: 2,75 επί του βασικού μισθού θα δίδεται για 6 μήνες και μετά κανονικά οι τράπεζες, το δημόσιο κλπ..

The post «Έκλεισε» η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα