Δημοσίευμα: Ενδείξεις για ελληνικά όπλα στη Ράκα της Συρίας

23:02 2/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρία του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου εντοπίστηκε στη Ράκα, το μέχρι πρότινος ορμητήριο του των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα «ίχνη στρατιωτικού υλικού εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες» και ο εντοπισμός έγινε από το επονομαζόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος» που φέρουν πολλά

μικρά και ελαφρά όπλα (small and Light Weapons-SALW) και το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία για το εμπόριο όπλων. Υλικό που εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε εκεί προερχόμενο από άλλον προορισμό.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ το Ριάντ απέστειλε στην Αθήνα ρηματική διακοίνωση (verbal note) με το οποίο καλείται ουσιαστικά η Αθήνα να μην επηρεαστεί από κανένα ψήφισμα ή απόφαση που θα μπορούσε να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη χώρα. Και αυτό έγινε στις 24 Νοεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την επίμαχη συζήτηση στη Βουλή.

Στην εφημερίδα επίσης δημοσιοποιείται η «επίμονη αλληλογραφία Παπαδόπουλου με το υπουργείο Άμυνας για βόμβες και… σουπερμάρκετ εξοπλισμού και πυρομαχικών».

The post Δημοσίευμα: Ενδείξεις για ελληνικά όπλα στη Ράκα της Συρίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα