Είναι η Τaylor Swift η «σωτήρας» της μουσικής βιομηχανίας;

03:18 23/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μια εποχή όπου η δημιουργικότητα δεν ανταμείβεται αλλά αντίθετα «λεηλατείται», καλλιτέχνες όπως η Τaylor Swift τα βάζουν με τον τεχνολογικό κολοσσό Apple και βγαίνουν κερδισμένοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Apple ανακοίνωσε πως οι δημιουργοί των τραγουδιών δεν θα πληρώνονται τους τρεις μήνες κατά τους οποίους η μουσική υπηρεσία Apple Μusic θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες.

Η αντίδραση της 25χρονης

τραγουδίστριας ήταν άμεση καθώς δήλωσε μέσω twitter πως θεωρεί απαράδεκτο να μην πληρώνονται για τρεις ολόκληρους μήνες οι καλλιτέχνες, οι παραγωγοί και οι συνθέτες μουσικών κομματιών. Η ταλαντούχα Taylor δε στάθηκε μόνο σε αυτό, αλλά ανακοίνωσε πως θα αποσύρει το τελευταίο της άλμπουμ «1989» από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η απόφασή της αναστάτωσε τους επικεφαλής της Αpple, οι οποίοι έσπευσαν να μαζέψουν τα σπασμένα. «Σας ακούμε @taylorswift13 και όλους τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Με αγάπη Apple», απάντησε μέσω Twitter ο Eddy Cue στέλεχος της Apple.

«Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ για τα λόγια υποστήριξης. Μας άκουσαν», ήταν από την άλλη το tweet της νεαρής τραγουδίστριας, μέσω του οποίου εξέφρασε την ικανοποίησή της. Η Τaylor κατάφερε -με τον τρόπο της- να αλλάξει την οικονομική πολιτική της Apple, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή της ένταξη στη λίστα του Forbes με τις εκατό πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο η Τaylor είχε αποσύρει ξανά μουσικά της κομμάτια από το Spotify και από άλλες ανάλογες υπηρεσίες streaming.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν η Taylor Swift -που μετρά εκατομμύρια- θα πληρωθεί, αλλά μέχρι πότε οι κάθε είδους δημιουργίες θα διακινούνται στο διαδίκτυο, θα ανεβαίνουν σε πασίγνωστες πλατφόρμες, θα “κατεβάζονται” και κατ” επέκταση θα “κλέβονται” χωρίς κανέναν περιορισμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα