Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζόραν Ζάεφ – Μίλησε τη «μακεδονική » γλώσσα

15:23 13/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε ομιλία ο πρωθυπουργός της ΠΗΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στιγμή την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορική. Μάλιστα, επεσήμανε συγκεκριμένα ότι είναι ιστορικό το γεγονός ότι απευθύνθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη «μακεδονική» γλώσσα.

Αναφέρθηκε στο επερχόμενο δημοψήφισμα στη χώρα του και την ανάγκη να διασφαλίσει τη στήριξη της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης στη χώρα του για την αλλαγή του ονόματος της, αλλά και στα επόμενα βήματα

που απαιτούνται για την ενδεχόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα μέλη και τους αξιωματούχους της ΕΕ για την υποστήριξη που έλαβε η κυβέρνησή του εν όψει του δημοψηφίσματος.

Υπογράμμισε ότι «θα είμαι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα εκπροσωπώ το Μακεδονικό Έθνος και στη δίκη μου μητρική Μακεδονική Γλώσσα».

Τώρα απο το βήμα του Ε.Κ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Zoran Zaev Ζάεφ απαντά στον Αλέξη Τσίπρα. Θα είμαι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα εκπροσωπώ το Μακεδονικό Έθνος και στην δίκη μου μητρική Μακεδονική Γλώσσα. pic.twitter.com/Yo4EgxAHVg

— Μ. Κεφαλογιάννης (@M_Kefalogiannis) September 13, 2018

The post Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζόραν Ζάεφ – Μίλησε τη «μακεδονική » γλώσσα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα