Εγκρίθηκε η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια-Ποιοι ψήφισαν «ναι», ποιοι «όχι»

20:56 9/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Με 161 «ναι» και 103 «όχι» πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο άρθρο 8 που προβλέπει την αναδοχή και από ομόφυλα και από ετερόφυλα ζευγάρια.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασαν την διαφωνία τους, απέχοντας. Το ίδιο έκαναν και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αννα Βαγενά και

η Νίνα Κασιμάτη.

Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8. Υπέρ ψήφισαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, ενώ ο Πάνος Καμμένος δεν προσήλθε στην ψηφοφορία.

Με το «Ναι» συντάχθηκαν από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη και η Νίκη Κεραμέως, όπως και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο είχε αναπτύξει την αρνητική στάση του κόμματός της.

Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί. Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό». Αυτό ανέφερε, σε ανάρτησή-σχόλιο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσοι διαφωνούσαν με τη ρύθμιση επέλεξαν την αποχή. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μιχάλη Τζελέπη, Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Καρρά.

Εγκρίθηκε η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια-Ποιοι ψήφισαν «ναι», ποιοι «όχι»

The post Εγκρίθηκε η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια-Ποιοι ψήφισαν «ναι», ποιοι «όχι» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα