Έφη Αχτσιόγλου: Ανάδοχοι γονείς και τα ομόφυλα ζευγάρια

18:24 24/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Και ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει να έχουν δικαίωμα αναδοχής παιδιών, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα τού Σύριζα.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», «νομικά, θα ήταν εντελώς παράλογη και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο η διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών ως προς το δικαίωμα αναδοχής, ενώ, πολιτικά, πρόκειται για αυτονόητη προοδευτική επέκταση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως έχει πολύ

μεγάλη υποχρέωση να κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «Η υιοθεσία είναι διαφορετικός θεσμός, στον οποίο υπάρχει πλήρης αποκοπή του παιδιού από τον προηγούμενο γονέα και πλήρης υποκατάσταση του θετού γονέα στη θέση του γονέα του παιδιού, ενώ στην αναδοχή έχουμε παράλληλη ύπαρξη του φυσικού γονέα και του αναδόχου. Ο λόγος που δεν αφορά την υιοθεσία είναι διότι στον Αστικό Κώδικα προβλέπεται ότι η υιοθεσία μπορεί να γίνει μόνο από ζευγάρια που έχουν συνάψει γάμο. Επομένως, εφόσον είναι έτσι ορισμένο στον Αστικό Κώδικα, δεν μπορούσε ένας νόμος να υπερσκελίσει τα ορισμένα στον Αστικό Κώδικα«.

Έφη Αχτσιόγλου: Ανάδοχοι γονείς και τα ομόφυλα ζευγάρια

The post Έφη Αχτσιόγλου: Ανάδοχοι γονείς και τα ομόφυλα ζευγάρια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα