Έχασε και από την Γκαζιαντέπ ο ΠΑΟΚ

21:53 18/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ούτε αυτή τη φορά. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του, αυτή τη φορά από την Γκαζιαντέπ στο PAOK SPORTS ARENA με 82-85 καθώς όταν το παιχνίδι πήγε στα κρίσιμα λεπτά δεν είχε τον ηγέτη που χρειαζόταν σε αντίθεση με τους Τούρκους που επένδυσαν στον εκπληκτικό Σον Άρμαντ.

Ο Αμερικανός έκανε… πράγματα και θάματα στην τελευταία

περίοδο, σημείωσε 15 πόντους και ουσιαστικά ήταν αυτός που «καθάρισε» το παιχνίδι. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ μάταια περίμενε από τον Κέβιν Ντίλαρντ ο οποίος δεν κατάφερε να φορέσει τα… παπούτσια του ηγέτη.

Το μάτς

Στο πρώτο ημίχρονο η Γκαζιαντέπ είχε εξυπνάδα και ανάγνωση παιχνιδιού σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος – με εξαίρεση το διάστημα της παρουσίας του Αντώνη Κόνιαρη στο παρκέ – στερήθηκε δημιουργίας και πήγε περισσότερο σε ατομικές ενέργειες. Για την ακρίβεια, η Γκαζιαντέπ διάβασε σωστά τα μις ματς που δημιουργήθηκαν για τους Ρουντ, Ουάιτ οι οποίοι ήταν οι κύριοι εκφραστές στην επίθεση της τουρκικής ομάδας αλλά και η αιτία για το +8 της ομάδας τους (13-21) μετά τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε δημιουργία μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ειδικότερα στο διάστημα που ήταν στο παρκέ ο Αντώνης Κόνιαρης. Ο νεαρός έδωσε τρία έτοιμα καλάθια στον Καρρά, ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και σωστές αλλαγές στην άμυνα, γι’ αυτόν τον λόγο προηγήθηκε έως και με 33-29 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Εκεί η Γκαζιαντέπ απάντησε με 0-8 σερί (33-37) μέσα σε 90 δευτερόλεπτα και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (38-42).

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εκρηκτικό τετράλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς μετά το 40-46(22’) απάντησε με επιμέρους σκορ 18-2 και προηγήθηκε με 58-49. Σε αυτό το διάστημα, Κέβιν Ντίλαρντ και Μπράντον Τρις έδωσαν 15 πόντους, ενώ το σχήμα των τεσσάρων κοντών με τον Λάκι Τζόουνς σε θέση πάουερ φόργουορντ έδωσε ενέργεια και «ευλυγισία» στην άμυνα. Εκεί ο πολύπειρος Μπάλαζιτς ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης της Γκαζιαντέπ που διάβασε σωστά το παιχνίδι, το έφερε πάνω του και απέναντι στον Τζόουνς σημείωσε οκτώ πόντους κρατώντας όρθια την ομάδα του (61-58, 30’).

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στην τελευταία περίοδο. Ο ΠΑΟΚ άρχισε με 4-0 σερί αλλά αρχικά ο Άρμαντ και στη συνέχεια ο Ντι Τζέι Ουάιτ ανέτρεψαν τις ισορροπίες καθώς μετέτρεψαν το 65-58 σε 69-71 (34:30). Ο πρώτος έκανε τη διαφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα καθώς πήρε πάνω του όλες τις προσπάθειες. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Κέβιν Ντίλαρντ αλλά ο Αμερικανός σε αυτό το διάστημα είχε δύο χαμένα σουτ και δύο λάθη. Κι έτσι η Γκαζιαντέπ πανηγύρισε τη νίκη με… κερασάκι στην τούρτα το alley oop και το κάρφωμα του Βίκτορ Ρουντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στα κρίσιμα λεπτά η Γκαζιαντέπ κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και κυρίως βρήκε τον ηγέτη στο πρόσωπο του Σον Άρμαντ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σον Άρμαντ σημείωσε 15 πόντους στην τελευταία περίοδο και κυρίως εκεί όπου η μπάλα ζύγισε… 100 κιλά. Ομοίως και ο Ντι Τζέι Ουάιτ ο οποίος μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, σίγησε στο δεύτερο αλλά έβαλε δύο μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιούρε Μπάλαζιτς ήταν αυτός που κουβάλησε την Γκαζιαντέπ στο καλό τρίτο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ, ενώ ο πολύπειρος Τσαν Ογκούτ οργάνωσε πολύ καλύτερα το παιχνίδι για την ομάδα του Δέδα σε σχέση με τον Μάρκ Λάιονς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Οι 4/10 ελεύθερες βολές που είχε ο Κρουμπάλι μάλλον αποτυπώνουν τη γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο όπου έχασε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Ομοίως και ο Όουεν Κλάσεν ο οποίος συνεχίζει να… κολυμπάει σε πολύ ρηχά νερά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εντυπωσιακό καλάθι του Άρμαντ 51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όπου οι τοποθετήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον κακές καθώς άφησαν ορθάνοιχτη τη ρακέτα τους. Μαζί με το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε εκεί τελείωσε ο αγώνας

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ… την άμυνά του. Δεν είχε τυχαίο ότι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι δέχθηκε 80+ πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-42, 61-58, 82-85

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα