Δύσκολη η νύχτα στη Σιθωνία – Αγωνία για τους κατοίκους στη Σάρτη

09:41 26/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Νωρίτερα το απόγευμα, η φωτιά πέρασε στο κάμπινγκ «Πλατανίτσι». Ευτυχώς στο κάμπινγκ δεν βρισκόταν κανείς. Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο έχει απαγορευθεί και η περιοχή έχει εκκενωθεί.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις επιβλέπει ο αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γιόβας.

Συνολικά στο σημείο επιχειρούσαν το ξημέρωμα 160 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα οχήματα, 73

άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

Μέχρι να σκοτεινιάσει στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη από αέρος, δύο ελικόπτερα κι ένα ακόμη ελικόπτερο που συντόνιζε τα εναέρια μέσα.

Η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και η βλάστηση πυκνή, κάτι που δυσχέρανε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η φωτιά είναι ευτυχώς σε ύφεση, έχει σταθεροποιηθεί δεν επεκτείνεται δηλαδή. Οι ζημιές είναι μεγάλες, αλλά σε δασική περιοχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Είχαμε καταρτισμένο σχέδιο εκκένωσης της Σάρτης, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τεθεί σε εφαρμογή» ανέφερε.

Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ωστόσο όπως είπε δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Ηλικιωμένα άτομα και άτομα με προβλήματα απομακρύνθηκαν προληπτικά από το χωριό Σάρτη.

The post Δύσκολη η νύχτα στη Σιθωνία – Αγωνία για τους κατοίκους στη Σάρτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα