Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο – Ρωγμή στο λιμάνι – Ανάστατοι οι κάτοικοι

09:16 26/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ριχτερ σημειώθηκε στη 1.54 το ξημέρωμα στη Ζάκυνθο προκαλώντας αναστάτωση στο νησί. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 42 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός έγινε στις 02.09 μεγέθους 5,6 R με επίκεντρο 60 χλμ ΝΔ του νησιού.

Σϋμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός

ακούστηκε πολλά χιλιόμετρα μακρια προκαλώντας αναστάτωση σε πολλές περιοχές στη Δυτική Πελοπόννησο, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα μέχρι και την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί σοβαρές ζημιές, πέρα από αναμενόμενες ρωγμές σε οικίες κυρίως στον κάμπο του νησιού και στα χωριά του κόλπου του Λαγανά που βρίσκεται στη Νότια πλευρά του νησιού. Από το νοσοκομείο οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν ούτε τραυματισμοί.

Η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαίου). Η βλάβη ωστόσο αποκαταστάθηκρ.

Κατολίσθηση βράχων σημείωθηκε στην περιοχή Κρυονερίου χωρίς προβλήματα ή ατυχήματα.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ρωγμή έχει σημειωθεί και στην τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση, αφού αποτελεί φαινόμενο κακοτεχνίας από την εποχή της δημιουργίας του…

Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί και πολλοί έχουν φύγει από την πόλη προς την ύπαιθρο. Ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν αναφερθεί ενώ οι ξένοι επισκέπτες αναστατώθηκαν χωρίς όμως κανένα πρόβλημα.

Αρκετές ζημιές υπάρχουν σε πολλά ράφια καταστημάτων από πτώση προϊόντων.

Στα Στροφάδια το καστρομοναστήρι φαίνεται να έλαβε την τελική του σεισμική επίθεση μετά την ζημιά του 1998 με σοβαρές ζημιές αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πύργος τελικά έχει αντέξει.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι υπηρεσίες του νησιού σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου λόγω της ισχυρής σεισμικής δραστηριότητας στο νησί της Ζακύνθου.

Πηγή: imerazante.gr

The post Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο – Ρωγμή στο λιμάνι – Ανάστατοι οι κάτοικοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα