Δυναμικό παρόν από τους υποστηρικτές του «Ναι»

00:18 4/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στην Ευρώπη και το ευρώ, την ίδια ώρα που σε απόσταση μόλις 500 μέτρων οι υποστηρικτές του «Όχι» άκουγαν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση υπέρ του «Ναι» μίλησαν ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο Πύρρος Δήμας, ο Νίκος Αλιάγας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος

«»Ναι» στην Ευρώπη, «όχι» στην απομόνωση, «ναι» στο ευρώ για την Ελλάδα», είπε ο ολυμπιονίκης μας, και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να διαλέξω μεταξύ Ελλάδος

και Ευρώπης; Θέλω και τα δυο. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και χρειάστηκε χρόνο και θυσίες να φτάσει εκεί. Ναι, η επόμενη ήμερα δεν θα είναι εύκολη όμως δεν θα είναι τραγική. Ας μείνουμε στην Ευρώπη, όχι στην απομόνωση. Ψηφίζουμε την Κυριακή «ναι» στην Ευρώπη».

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε τους Έλληνες να πουν ένα μεγάλο «ναι» στην Ευρώπη και ένα ακόμη μεγαλύτερο «όχι» στον διχασμό. «Απόψε λέμε ένα μεγάλο «ναι» και αγωνιζόμαστε για όλους. Ακόμα και για τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Πλέον κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν κανέναν τον επόμενο μήνα».

Ο Νίκος Αλιάγας υπογράμμισε ότι είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά αποκτάται με σθένος, υπευθυνότητα και αλήθεια.

«Αισθάνεστε Ευρωπαίοι ή όχι;», ρώτησε τους διαδηλωτές για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρό «ναι».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Νίκος Αλιάγας τόνισε πως δεν μιλά εκ του ασφαλούς ως Έλληνας του εξωτερικού, αλλά ως Έλληνας που αγαπά την χώρα των γονιών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα