Δραγασάκης: Άστοχη κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο

21:57 27/3/2017 - Πηγή: Aixmi

«Κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπλήρωσε πως «το τέταρτο μνημόνιο

ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δεν θα χρειαστεί. Εξίσου άστοχη, αν όχι κακόβουλη, είναι η καταστροφολογία που εγχώρια κέντρα αναζωπυρώνουν τελευταία. Καταστροφολογία που διαψεύστηκε εμφατικά αρκετές φορές στο παρελθόν και θα διαψευστεί και φέτος».

Ο κ. Δραγάσακης υποστήριξε πως «παρά τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε αποκλίνουσες απόψεις και επιδιώξεις των δανειστών, παραμένουμε εντός σχεδιασμού», αναφέροντας ότι «θα υπάρξει τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου» ή λίγο μετά τη σύνοδο του ΔΣ του ΔΝΤ τις τελευταίες μέρες του Απριλίου.
Επίσης, όπως περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τα επόμενα βήματα «μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το β’ εξάμηνο το 2017».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση περί καθυστερήσεων ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση «έχει λόγο να ενδιαφέρεται όσο κανείς άλλος» ωστόσο τόνισε πως «δεν θα δεχθούμε όμως παράλογες απαιτήσεις που θα διαιώνιζαν το φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας για μια ήδη καταπονημένη κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα