Έγκλημα Μοσχάτο: Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο παραολυμπιονίκης

19:42 27/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης θα βρίσκεται ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος απολογήθηκε για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, βρέθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και επί πέντε ώρες περιέγραφε τη δική του εκδοχή για το πώς έφθασε στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφοροποιήθηκε από την αρχική κατάθεση που είχε δώσει στις αρχές.

Συγκεκριμένα, αρχικά είχε υποστηρίξει πως το όπλο, με το οποίο έγινε

το φονικό ανήκε στο θύμα. Αυτό όμως αποδείχθηκε ανακριβές, καθώς φαίνεται τελικά να ανήκε στον κατηγορούμενο Παραολυμπιονίκη, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του θύματος.

Ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης φέρεται να κατέθεσε πως:
«Το θύμα επιτέθηκε πρώτος. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς».

Ο ίδιος φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε παράνομα για να προστατευτεί σε ενδεχόμενο ληστείας στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε πυροβόλησε την πρώτη φορά. Ο ξενοδόχος του είπε «τι κανείς; με σκότωσες». Τότε πυροβόλησε ξανά.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το θύμα του ζήτησε να καταθέσει ότι η πρώην γυναίκα του ήταν άπιστη. Του είπε: ««Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω.»
Επίσης ανέφερε πως προηγήθηκε σφοδρή αντιδικία και πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, δεν το είχε προσχεδιάσει, είπε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο παραολυμπιονίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, ενώ από την πλευρά του ο συνήγορος του αθλητή, Πέτρος Μαντούβαλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς, όπως τόνισε, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες.

Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έναρξη της δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα