Δραγασάκης: Αν δεν υπάρχει συναίνεση για Πολύδωρα να βρούμε άλλον

14:10 30/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε πως θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα μεταφράζει σε νομοθετική ρύθμιση την απόφαση του ΣτΕ, θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως απαιτεί η απόφαση, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί το

ΕΣΡ. Υπογράμμισε δε ότι η αρχή του προβλήματος ήταν πως είχαμε μια αρμοδιότητα κατά το Σύνταγμα, σε έναν θεσμό ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και χρόνια και από την άλλη μια συνεχή ανομία και, μάλιστα, υπήρξαν και οι αποφάσεις του ΣτΕ που καλούσαν να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό πεδίο.

«Η ρύθμιση με τον νόμο Παππά έγινε διότι δεν υπήρξε διάθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ», είπε. «Θα είναι τεράστια η ευθύνη των κομμάτων αν δεν προχωρήσει και αυτήν τη φορά η συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και η διάσκεψη των προέδρων θα έχει όλη την ευχέρεια να συζητήσει αύριο με ανοιχτά χαρτιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί ο Βύρων Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ, τόνισε: «Υπάρχει και ένα πρόσωπο που έχει προταθεί, και πιστεύω μέσα στην εβδομάδα το θέμα να λήξει. Αν δεν υπάρξει λύση επιστρέφουμε σε μια προσωρινότητα που δεν πρέπει να παραταθεί». Σχολιάζοντας, όμως, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί κάποια άλλη πρόταση αν δε μπορεί να βρεθει λύση στο πρόσωπο τού πρώην υπουργού της ΝΔ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για 4ο Μνημόνιο,επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποτραπεί ακόμη και η συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου. «Δεν αντέχει η κοινωνία, είναι παράλογο να συζητάμε για 4ο μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαμε φύγει από τα μνημόνια διότι αποδείχθηκαν προβληματικές συνταγές. Δεν είναι φόβος που θα κινητοποιήσει μια κοινωνία αλλά η προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ενοποιηθεί με τον φόβο».

«Έχουμε μια συμφωνία πίσω μας η οποία λέει ότι θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση. Η πρώτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί, άρα έχουμε μπει στην τροχιά αυτής της απόφασης. Η απόφαση λέει ότι υπάρχουν τριών ειδών μέτρα, τα άμεσα -τα βραχυπρόθεσμα, τα οποία δεν είναι υποχρεωτικό οι διάφορες χώρες της Ευρώπης να τα πάνε στα κοινοβούλιά τους. Δηλαδή, μπορεί να είναι τεχνικές διαρρυθμίσεις αλλά σημαντικές, για παράδειγμα να είναι σταθερό το επιτόκιο κάποιων δανείων. Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι μέτρα τα οποία θα παρθούν μετά το 2018 αλλά θα πρέπει να διευκρινισθούν από τώρα ούτως ώστε όποιος θέλει να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, να γνωρίζει το μέλλον και να κρίνει. Αυτά προβλέπονται από τη συμφωνία. Εμείς αυτά διεκδικούμε και γι΄αυτά παλεύουμε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα