Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Κοτζιά- Τζαβούσογλου

09:55 5/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, βρέθηκαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ τσαβούσογλου. Ενώ σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν θετικό, δεν έλειψαν και οι ανταλλαγές αιχμών στα όρια διπλωματικού επεισοδίου.

«Εμείς δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα εδάφη μας άνθρωποι που εποφθαλμιούν και χαρακτηρίζονται προδότες από την Ελλάδα, δεν θα φιλοξενήσουμε

ποτέ τους πραξικοπηματίες, τους επίδοξους πραξικοπηματίες, ή τους τρομοκράτες», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σαφώς αναφερόμενος στην υπόθεση ασύλου των «8» για να απαντήσει ο Νίκος Κοτζιάς «εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες».

Τη στιγμή των εγκαινιών, τουρκικά μαχητικά πέταξαν τουρκικά μαχητικά, σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκκωφαντικού ήχου, ώστε να διακοπεί η τελετή.

«Ακούω φασαρία», παρατήρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δεν θέλουν τις συμφωνίες».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε «μην ανησυχείτε, δεν σημαδεύουν εσας» και ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε, «νόμιζα ότι ήταν της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Στη συνέχεια βέβαια οι δύο άνδρες τα βρηκαν και περπάτησαν στην προκυμαία της Σμύρνης βγάζοντας selfies με περαστικούς και αφού μοιράστηκαν ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

The post Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Κοτζιά- Τζαβούσογλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα