Μπαράζ εκρήξεων στις Βρυξέλλες – Στόχος το αεροδρόμιο και το μετρό (ΒΙΝΤΕΟ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

09:33 22/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Δύο βόμβες εξερράγησαν στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ενώ ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης με τους πανικόβλητους επιβάτες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποδίδονται σε επίθεση αυτοκτονίας. Οι Αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο και το εκκένωσαν, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περισσότερες βόμβες ανακαλύφθηκαν σε άλλους χώρους του αεροδρομίου.

Παράλληλα οι αρχές του αεροδρομίου ανέστειλαν όλες τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί και εκκενώνουν την περιοχή του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter

Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν ήδη απομακρυνθεί, η κατάσταση είναι αρκετά χαοτική».

Η μια από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι πιθανόν ότι προκλήθηκε από έναν καμικάζι, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου Φρέντρικ Βαν Λίου.

«Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, η μια από τις οποίες προκλήθηκε πιθανώς από έναν βομβιστή αυτοκτονίας, και περίπου μισή ώρα αργότερα μια έκρηξη σημειώθηκε στον (σταθμό του μετρό) στο Μάελμπεκ«, διευκρίνισε.

Eπιπρόσθετα, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις. «Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Footage from different angle of explosions at #Brussels Airport pic.twitter.com/eynapbt1h9

Press TV (@PressTV) March 22, 2016

Several of the injured are being treated outside #Maalbeek metro station following a blast there #Brussels pic.twitter.com/0B6gnB0cFP

Press TV (@PressTV) March 22, 2016

Όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

pic.twitter.com/vzDkj7Rg0l

david crunelle (@davidcrunelle) March 22, 2016

Λίγο αργότερα, ακολούθησε έκρηξη στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Ακολούθησε έκρηξη και στον σταθμό μετρό Σούμαν, όπου οι νεκροί είναι περίπου 10.

Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. Την ίδια στιγμή, έκλεισαν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν αρχίσει να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έπειτα από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωΐ στο αεροδρόμιο και σε σταθμό μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ τις πιθανολογούμενες επιθέσεις καταδίκασαν και αρκετοί ηγέτες.

«Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

#BelgiumUnderAttack | People walking through metro tubes to Schuman station #Brussels to stay safe [pic:@evanlamos] pic.twitter.com/aG1gUGY3yR

— roeland roovers (@r0eland) March 22, 2016

#BelgiumUnderAttack | Maalbeek metro station #Brussels, smoke arising [vid:@jfbxl] pic.twitter.com/Cn6XVR02wc

— roeland roovers (@r0eland) March 22, 2016

Αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα, μετέδωσε το Belga, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου.

Το Sky News στο Λονδίνο μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων επικαλούμενο πληροφορίες που είχε από πηγή κοντά στο γραφείο των American Airlines.Σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

#ontploffing #brussels #checkin pic.twitter.com/4vFNFI4T19

— Virginie Leyssens (@virginieleyssen) March 22, 2016

Το κτίριο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ενώ έπεσε και τμήμα της οροφής. Συνολικά γίνεται λόγος για 23 νεκρούς, 13 στο αεροδρόμιο και 10 στο μετρό του Μαλμπέκ, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50.

Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις».

«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (…) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο«, σημείωσε.

#BREAKING: Two loud explosions at #Zaventem airport in #Brussels pic.twitter.com/JFw9RGLjnh

Anna Ahronheim (@AAhronheim) March 22, 2016

echt #wtf daar in #zaventem pic.twitter.com/2AGTBBA0xs

— ward markey (@wardmarkey) March 22, 2016

Update: Several injuries reported after large explosions at @AmericanAir departure hall pic.twitter.com/1DzSHS2b3l

Anna Ahronheim (@AAhronheim) March 22, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα