Χριστοδουλοπούλου: Η Ευρώπη όπως τη γνωρίσαμε δεν υπάρχει πια

08:29 22/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική σελίδα της La Repubblica, αναφέρεται στην προσφυγική κρίση, την αντίδραση της Ευρώπης αλλά και στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια, αφού σήμερα είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει

τα σύγχρονα προβλήματα» τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όπως ανέφερε σχετικά με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης «αυτή χρησιμοποιεί ως όπλο τη διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητεί μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωισμό».

Όσον αφορά στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σχολιάζει: «Πρώτα από όλα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αντίθεση είναι έντονη και το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και ως αριστερή γυναίκα αισθάνομαι την ανάγκη να εργασθώ για να τύχουν σεβασμού τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία». Και προσέθεσε: «Οι μεγάλες ροές προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα