Διορία έως 27 Ιουλίου στους αγρότες για τους δασικούς χάρτες

10:42 14/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Έως τις 27 Ιουλίου θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε περιοχές εντός των αναρτημένων δασικών χαρτών οι αγρότες σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ από τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η ΚΥΑ καθορίζει τη διαδικασία αλλά και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι γεωργοί προκειμένου να «σώσουν» τόσο τις εκτάσεις όσο και τις επιδοτήσεις τους.

Όπως

αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Η ΚΥΑ ορίζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέα ενημέρωσης των αγροτών που δηλώνουν εκτάσεις στο ΟΣΔΕ (Σύστημα όπου υποβάλλεται η αίτηση για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης) και επηρεάζονται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών τη Γενική Διεύθυνση Δασών και τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες ως φορείς διαχείρισης και υποδοχής των αιτήσεων των αγροτών και την ΕΚΧΑ (Κτηματολόγιο) ως φορέα κατασκευής εφαρμογής που θα βοηθήσει τη Δασική Υπηρεσία για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ένταξης της έκτασης στο ΟΣΔΕ, αλλά ταυτοποίηση της έκτασης μόνο με την προσκόμιση του τοπογραφικού διαγράμματος. «Η Δασική Υπηρεσία θα βεβαιώνει με ενέργειές της και επί της εφαρμογής της ΕΚΧΑ ότι η έκταση είναι ενταγμένη στο ΟΣΔΕ κατά τα χρόνια 2014 έως 2017», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» στις 20/6/2017, ανέφερε ότι καθίσταται υποχρεωτική η δήλωση ΟΣΔΕ για τον αποχαρακτηρισμό μιας έκτασης από δασική σε αγροτική. Όπως είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με την υποβολή της αντίρρησης από τον ιδιοκτήτη της έκτασης θα ελέγχεται από το ΥπΑΑΤ αν τα τρία προηγούμενα χρόνια είχε υποβάλει έστω και μία φορά δήλωση ΟΣΔΕ ώστε να μη δοθεί χώρος στους καταπατητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα