Δημοσκόπηση: Κοινά αποδεκτή λύση για το Σκοπιανό

19:43 17/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Δημοσκόπηση για το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης του ονόματος, που να έχει ισχύ έναντι όλων.

Η δημοσκόπηση

διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 12-15 Απριλίου σε δείγμα 1009 πολιτών πανελλαδικά, ανδρών και γυναικών, άνω των 17 ετών.

6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». H στάση αυτή είναι συντριπτικά πλειοψηφική τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (80%) όσο και μεταξύ αυτών της ΝΔ (68%). Μόλις το 14% των πολιτών δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της διπλής ονομασίας.

H πλειοψηφία (57%) συμφωνεί με μια λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία και θα ισχύει έναντι όλων, σλαβόφωνη και αμετάφραστη, συνοδευόμενη από αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, όπως φαίνεται να είναι η βασική επιδίωξη της Ελληνικής πλευράς. Κι εδώ παρατηρείται «διακομματική» συμφωνία σε επίπεδο ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (61% και 62% αντίστοιχα), αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας (25% έναντι 18% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά πάντως μειοψηφικό.

Πηγή: Tvxs.gr

The post Δημοσκόπηση: Κοινά αποδεκτή λύση για το Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα