Δημοσκοπήσεις: Πρόεδρος και για τα επόμενα έξι χρόνια ο Πούτιν

22:25 27/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αέρας θριάμβου για τον Πούτιν καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο νυν και υποψήφιος πρόεδρος της Ρωρίας κυριαρχεί στο πολιτικό πεδίο επί 17 χρόνια είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός και θα είναι πρόεδρος για τα επόμενα έξι χρόνια. Δηλαδή θα είναι πρόεδρος της Ρωσίας έως το 2024, όποτε θα είναι 72 ετών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως είναι γνωστό θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος

και όχι υπό κάποιο κόμμα. Μάλιστα σήμερα κατέθεσε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή τα απαραίτητα έγραφα για την υποψηφιότητα του, τα οποία φθάνουν τις 676 σελίδες. Πάντως, παρότι ο θα συμμετάσχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, είναι πλέον γνωστό πως θα έχει την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» και του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία».

Και τα δύο κόμματα έχουν ανακοινώσει ότι υποστηρίζουν τον Πούτιν επειδή αναβίωσε την εθνική υπερηφάνεια και ενίσχυσε την διεθνή θέση της χώρας με την στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία και την επέμβαση του στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, για να συμμετάσχει κάποιος ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές θα πρέπει να συγκεντρώσει 300 χιλιάδες υπογραφές ψηφοφόρων οι οποίοι θα τον προτείνουν ως υποψήφιο, ενώ οι υπογραφές θα πρέπει να προέρχονται από κάθε οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( περισσότερες από 7,5 χιλιάδες υπογραφές από κάθε οντότητα).

Μετά τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων, στον οποίο θα προβεί η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, και εφόσον όλα τα έγγραφα έχουν εγκριθεί, εγγράφονται επισήμως οι πληρεξούσιοι της ομάδας των ψηφοφόρων που έχει προτείνει τον ανεξάρτητο υποψήφιο και οι πληρεξούσιοι του υποψηφίου για οικονομικά ζητήματα.

Στη συνεχεία δίνεται το δικαίωμα στον υποψήφιο να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα Sberbank, μέσω του οποίου θα γίνει η χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης της ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μετά το «κόψιμό» του από τις εκλογές κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιανουαρίου σε όλη την ρωσική επικράτεια και να υποστηρίξουν την έκκληση του για αποχή από τις προεδρικές εκλογές.

The post Δημοσκοπήσεις: Πρόεδρος και για τα επόμενα έξι χρόνια ο Πούτιν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα