Διεθνής τρομοκράτης ο Ερντογάν-Απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

10:24 15/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε διεθνή τρομοκράτη τείνει να εξελιχθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, εισβάλλοντας σε ξένες χώρες, απειλώντας άλλες, αναθεωρώντας τις διεθνείς συμμαχίες της Τουρκίας και στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα σε συμμάχους για λογαριασμό άλλων.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά

της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σκορπίζοντας αμηχανία στις Ηνωμένες αλλά και στις άλλες χώρες-μέλη τού ΝΑΤΟ.

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβαλε επ αόριστον την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν αιτιολόγησε καν την αναβολή της επίσκεψης.

Μιλώντας νωρίτερα σε συγκέντρωση κοινοταρχών της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «κακούς γείτονες», αναφερόμενος στη φρενήρη κούρσα εξοπλισμών.

«Οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να παράξουμε τα δικά μας όπλα», δήλωσε, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τί έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας). Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διεθνής τρομοκράτης ο Ερντογάν – Απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

The post Διεθνής τρομοκράτης ο Ερντογάν-Απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα