Τελετές μνήμης στο Βέλγιο – Ένας χρόνος από το μακελειό στις Βρυξέλλες (ΒΙΝΤΕΟ)

16:20 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τριάντα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ, από τους εξτρεμιστές Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι και Ναζίμ Λαχράουι.

Οι δύο τρομοκράτες πραγματοποίησαν την πρώτη επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους. Σήμερα, σε ειδική τελετή μνήμης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, παρουσία του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσα Ματίλντε, θυμάτων και συγγενών τους, όπως και μελών των υπηρεσιών

διάσωσης.

Ακολούθησε η έκρηξη βόμβας στον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ, προκαλώντας τον θάνατο ακόμη 16 ανθρώπων. Σε τελετή μνήμης τηρήθηκε κι εδώ ενός λεπτού σιγή τη στιγμή της επίθεσης πριν από έναν χρόνο, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα σταμάτησε το δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών και οι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Επιπλέον, για να τιμηθούν τα θύματα, διοργανώνονται πορείες όπου θα καταλήξουν στην πλατεία Χρηματιστηρίου όπου έχει δημιουργηθεί μνημείο για τους νεκρούς των βομβιστικών επιθέσεων των τζιχαντιστών.

1 year ago today… Remembering the victims of #BrusselsAttacks. Vile ISIS only knows how to murder. We know how to live together & thrive. pic.twitter.com/R9ZZ3Dft6f

— Andrew Stroehlein (@astroehlein) March 22, 2017

Στους δρόμους του Βελγίου εξακολουθούν να κυκλοφορεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, για λόγους ασφαλείας αν και ο κίνδυνος απειλής δεν είναι σε ύψιστο επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα