Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αλβανία για τον θάνατο του Κατσίφα

09:32 30/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, για να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας της, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό,

από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του ώστε να ενημερωθεί για το συμβάν. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής και έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες. Σημειώνεται ότι η εισαγγελία της Αλβανίας απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να υπάρξει δικός της πραγματογνώμονας.

The post Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αλβανία για τον θάνατο του Κατσίφα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα